skip to Main Content

Nefrologia este acea ramură specială a medicinei care are drept scop diagnosticarea și tratarea bolilor de rinichi. Există diferite afecțiuni și boli renale care pot pune probleme mai grave sau mai puțîn grave. Printre problemele cu rinichii pentru care un pacient poate avea nevoie de servicii medicale de nefrologie regăsim infecțiile la rinichi, pietrele la rinichi (așanumită litiază renală), insuficientă renală, prezența sângelui în urină sau pierderile de proteină. Există inclusiv situații în care analizele de urină indică anumite probleme cu rinichii, fapt pentru care este necesară efectuarea unor analize de nefrologie.

Katimed se adresează tuturor persoanelor care au nevoie de servicii nefrologie Piatră Neamț cu o paleta diversificată de servicii medicale de specialitate. Pacienții vor putea beneficia de o consultație de specialitate, de un plan personalizat de investigații medicale și ulterior de un tratament adecvat diagonsticului stabilit de medicul specialist. Printre investigațiile medicale specifice se regăsesc ecografia abdominală, cistoscopia, urografia, diferite analize de laborator, dar și uro-CT.

Tot în cadrul serviciilor de nefrologie medicul specialist se ocupă de pacienții cu dializă, stabilind dacă este necesară dializă și când este momentul pentru a începe această procedura medicală. De asemenea, medicul se va ocupă de alegerea tipului de dializă și de informarea pacientului cu privire la pregătirea fizică pentru ceea ce presupune începutul tratamentului de dializă. Ulterior va monitoriza pacientul și va veni cu tratamente pentru anumite complicații care pot surveni în cazul pacienților care sunt sub tratament de dializă cronică.

Toate investigațiile medicale și toate procedurile de nefrologie sunt efectuate cu aparatură modernă pentru rezultate cât mai precise și pentru o eficientă cât mai ridicată. Foarte mulți pacienți ignoră anumite simptome care pot indică probleme și afecțiuni renale. Pentru a evita apariția complicațiilor sau pentru a și un tratament cât mai eficient, consultațiile sunt foarte importante. Din acest motiv este indicat te adresezi unei clinici specializate de îndată ce ai observat sau ai simțit disconfort renal sau alte semne care te ducă cu gândul la eventuale probleme renale.

Katimed pune la dispoziție personal medical specializat și aparatură modernă pentru a oferi servicii complete de nefrologie în Piatra Neamț.

Back To Top